Gruve-3-2018-Guiding-1.jpg

Longyearbyen, Svalbard

Gruve 3

Er du nysgjerrig på gruvedriften i Longyearbyen og historien bak hvorfor noen menn valgte å bosette seg akkurat her for over 100 år siden?

 

Bli med oss på en tur i Gruve 3 og få kjenn på arbeidslivet til “gruvebusene” i den siste lavdriftsgruven i Longyearbyen. Gruve 3 var driftet mellom 1971-1996 og arbeidshøyde var ikke mer enn 60-90 cm. Det ble derfor brukt gammeldagse metoder for å hente ut kullet.

Da driften ble stanset i november 1996 ble alle maskiner og utstyr lagt igjen — det kunne nemlig ikke brukes i Gruve 7 eller Svea. Du vil derfor tas med på en autentisk tur inn i daganlegget til Gruve 3 til vi vender inn i gruven mot slutten av turen, 300 meter inn i fjellet. Der vil vi gå inn i et par såkalte “tverrslag” hvor man finner inngangen til den gamle frøbanken på Svalbard i tillegg til Arctic World Archive.

Spiss ørene og gled deg til en historisk og spennende tur i en av Longyearbyens gruver!


Vi reiste 3 voksne med 1 tenåring. Fikk plass på turen i siste liten. Egentlig fullt, men de ordnet med større buss for vår del. Veldig bra guide, informativ og hyggelig. Språket foregikk på engelsk. Topp stemning. Anbefales!
Tripadvisor
Gul-bakgrunn.jpg

Tider

Start

09:00

13:00

Slutt

12:00

16:00

Turer avholdes daglig mandag-fredag. Vær oppmerksom på at tider kan variere på helligdager.

 

Priser

690 KR

350 KR

520 KR

2019

Voksen

Barn (0-11)

Senior (67)

 

Booking  

Turen passer for folk flest. Trenger du assistanse, kontakt oss i forkant av ditt gruvebesøk. Vær oppmerksom på at de fleste turer avholdes på engelsk.

NB! Vi krever et minimum antall på to gjester for å avholde gruvebesøk. Oversettelse fra gruppeledere er kun mulig på private turer.

Private gruppeturer er tilgjengelig for minimum 10 gjester.

Utstyr

Dresser, hjelmer, hodelykter og hansker deles ut til våre gjester.

 
Jeg ble virkelig positivt overrasket over denne turen. Guiden var meget dyktig, og hadde utfyllende kunnskap om de minste ting i gruven. Veldig morsomme og spennende historier fra livet i gruvene. Føler at jeg virkelig forstår hvordan det er etter dette besøket. Som en bonus forstår man også livet i Longyearbyen langt bedre etter et besøk her.
Tripadvisor
 

leie av lokale

Et gammelt lagerrom i anlegget er tilgjengelig til leie for private arrangementer, som middag, konserter og større selskap m.m.

Leie av lokale kan kombineres med besøk i anlegg/verksted og gruven.

Kontakt oss for et tilbud: havar.fjerdingoy@snsk.no / +47 482 76 183.

Kapasitet sittende: 150 personer

kapasitet stående: 220 personer

 
 

Kontakt oss

Har du noen spørsmål eller lurer du på noe, ikke nøl med å kontakte oss. Vi er tilgjengelig på kontoret mandag-fredag kl 8-16.

Skriv en melding via skjemaet under

Navn *
Navn